Evlilik Teklifi Konuşması Hazırlamanın 4 Pratik Yolu

izmirde-surpriz-evlilik-teklifi-10_1
Evlilik Teklifi Konuşması Hazırlamanın 4 Pratik Yolu
  • 6 Şubat 2018

Evlilik teklifi etmenin belki de en zor kısmı, o anda söylenecek sözleri belirleme aşamasıdır. Eğer ağzı iyi laf yapan, her koşulda asla heyecanlanmadan düzgün iletişim kurabilen biriyseniz, bu önemli konuşmayı önceden hazırlamanıza gerek olmayabilir. Ama durum tam tersi ise; yani daha evlenme teklifi etme düşüncesinde bile heyecandan eliniz ayağınıza dolanıyorsa, bu konuşmayı önceden hazırlayıp ezberlemenizde, ve hatta küçük kopyalar hazırlamanızda yarar var. Nasıl bir konuşma hazırlayacağınızı bilemiyorsanız üzülmeyin; işte en etkili evlilik teklifi konuşması hazırlamanın 4 pratik yolu:

  1. “İkinizin hikayesi” konuşması

Sıradan klişeleşmiş kalıplar yerine O’na olan duygularınızı içinizden geldiği gibi anlatırsanız, emin olun çok daha etkili bir sonuç elde edersiniz. Konuşmanıza özel bir anlam katmak için O’nunla geçirdiğiniz en özel zamanlardan, tatlı anılarınızdan duygusal bir tonda bahsedebilirsiniz. Örneğin nezle olduğunuzda size elleriyle içirdiği ıhlamurdan, ilk buluşmanızda nasıl yağmura yakalandığınızdan, O’nun ilk kez elini tuttuğunuz andan ve benzer hikayelerinizden söz edebilirsiniz. Yaşadıklarınızı anlatırken o anda neler hissettiğinizin altını mutlaka çizin. Siz anlatırken sevgiliniz zamanda tatlı bir yolculuğa çıksın. Anlattığınız hikayeler elbette o önemli soruyla bitsin: “Benimle evlenir misin?”

  1. “Sende neyi seviyorum” konuşması

Eğer O’nun pek çok özelliğini sevmeseydiniz, zaten evlilik teklifi aşamasına gelmezdiniz! O’nda sevdiğiniz tüm özellikleri alt alta sıralayarak listenin en sonuna geldiğinizde büyük soruyu sorabilirsiniz. Şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve başlayın alt alta yazmaya: Örneğin O’nun merhametli yüreğini sevdiğinizi, yaptığı dolmalara bayıldığınızı, gözlerinin rengine hayran olduğunuzu ve bunlar gibi sizi etkileyen özelliklerini alt alta sıralayın. En sonunda da “İşte bütün bu saydığım nedenlerden ötürü seninle evlenmek istiyorum. Benimle evlenir misin?” deyin.

  1. Kısa ama etkileyici evlenme teklifi konuşması

Uzun konuşmayı sevmiyorsanız, evlenme teklifi konuşmanızı kısa ve öz hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken şeyi gelin birlikte formülize edelim:

“ (Sevgilinizin ismi+soy ismi)

Beni dünyanın en mutlu insanı etmek istiyorsan evlen benimle…”

Not: Partnerinizin ismi ve soy ismini birlikte söylediğinizde bu kısa konuşma çok daha etkileyici ve romantik olacaktır.

  1. Yazılı ya da videolu evlilik teklifi alternatifi

Bazıları evlenme teklifi konuşması ne kadar kısa olursa olsun bunu söylemeyi bir türlü başaramaz. Panik yok!. Heyecandan konuşamayacağınızı düşünüyorsanız; duygularınızı anlatan güzel bir mektup hazırlayıp sonunda “Benimle evlenir misin?” yazabilirsiniz. Ya da bu yazdıklarınızı kameraya okuyup O’na izletebilirsiniz de…

 

Siz yeter ki evlenme teklifi etmeye karar verin; biz önerilerimizle ve organizasyonlarımızla size daima yardımcıyız...

Bol şans…

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img