Bir An Önce Evlenme Kararı Aldıracak 5 Gerekçe!

surpriz-evlilik-teklifi-2
Bir An Önce Evlenme Kararı Aldıracak 5 Gerekçe!
  • 24 Ocak 2018

Bir An Önce Evlenme Kararı Aldıracak 5 Gerekçe!

Bugüne kadar bekar kalmanızın pek çok nedeni olabilir. Belki “Bekarlık Sultanlıktır!” klişesinin ardına sığındınız; belki “Hele bir müdür olayım da, sonra evliliği düşünürüz!”dediniz ve beklediğiniz kariyer sıçraması bir türlü gerçekleşemedi!  Belki de sorumluluk almaktan korktunuz... Bütün bu bahaneleri bir tarafa bırakın. Hele ki hayatınızda özel biri varsa ve O'nu seviyorsanız, Ona evlilik teklifi etmeyi geciktirmeyin. Çünkü evlilik size çok şey kazandıracak. Neler mi;  işte bazı başlıklar:

1- Evliler daha uzun yaşar!

Evet, yanlış okumadınız. Yapılan pek çok bilimsel araştırma, evli çiftlerin bekarlara göre daha uzun yaşadığını gösteriyor. Çünkü hayatında çok sevdiği bir eşi ve ailesi olanlar, kendilerine daha iyi bakıyor; risklerden uzak duruyor. Bunlar da doğal olarak ömrü uzatıyor.

2- Evlilikte aile geliriniz artar!

Etrafınızdaki bekar arkadaşlarınızın “Evlilik demek masraf demek!” diye söylenmelerine inanmayın. Çünkü eğer eşiniz de çalışıyorsa, evinize giren gelir çoğalacak, otomatik olarak da refah düzeyiniz yükselecektir. İş çıkışında dışarıda bir şeyler atıştırmak yerine, evde eşinizle birlikte kendiniz pişirip kendiniz yediğinizde bile ne kadar büyük bir tasarruf yaptığınıza inanamayacaksınız. Yani özetle “evlilik demek tasarruf demektir!”

3- Evlenince ömür boyu sürecek hayat arkadaşınız olur

Evlenince yalnızlıktan kurtulursunuz. İyi günde, kötü günde öbür arkadaşlarınız yanınızda olamayabilir ama eşiniz hep yanınızdadır! Sadece bu nedenle  bile hemen gidip O'na evlenme teklifi edebilirsiniz.

4- Evliler daha az depresyona girer!

Elbette kimi zaman yalnız olmak iyi gelebilir. Ama sağlıklı giden bir ilişkisi olanların daha az depresyona girdiğini de unutmamak gerekir. Çünkü mutlu bir evlilik, mutlu bir yuva demektir. Mutlu bir yuvaya adım atmak ise stresin dışarıda kalması ve dolayısıyla depresyondan da uzak olmak anlamına gelir.

5- Evlenince zararlı alışkanlıklardan kurtulursunuz

Mutlu bir evlilik, sizi yararsız alışkanlıklarınızdan kurtarabilir. Örneğin sigara içiyorsanız; eşiniz “hayatım ama saçların sigara kokuyor!” dediğinde O'nu üzmemek için sigarayı bırakmayı isteyebilirsiniz. Ya da bekarken dışarıda sağlıksız yiyecekler yeme alışkanlığınız varsa, eşinizin mutfakta yarattığı harikalar sayesinde bu alışkanlığınızdan uzaklaşabilirsiniz. Bekarken  her hafta sonu maça giden bir erkeğin, evlendikten sonra eşiyle vakit geçirmek için en azından ayda bir kere bile olsa sinemaya, tiyatroya, baleye gitmeye başlaması kadar güzel bir kazanım olabilir mi?

Bütün bunları ve daha fazlasını yaşamak için daha ne bekliyorsunuz? O'na sürpriz  evlenme teklifi yaparak ilk adımı hemen atabilirsiniz. Hemen “İyi de nasıl olur ki o işler?” diye paniğe kapılmayın. Siz  kararınızı verin, gerisini bize bırakın. 

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img