Evlilik Teklifi Ederken Ne Söylemek Gerekir?

kumsalda-evlenme-teklifi-1-1024x768
Evlilik Teklifi Ederken Ne Söylemek Gerekir?
  • 24 Nisan 2017

Evlilik teklifi ederken ne söylemek gerekir?

Evlilik teklifi için hazırladığınız sürpriz organizasyona iyi seçilmiş, etkili cümlelerle kısa bir konuşma yapmak yakışır. Elbette dizlerinizin üzerine çökerek sadece “Benimle evlenir misin?” demeniz de mümkün.  Ama çok daha yaratıcı bir şekilde, çok daha romantik ifadelerle bu özel anı taçlandırsanız daha güzel olmaz mı?  Peki ama ne söyleyeceksiniz? Eğer hazır evlilik teklifi sözlerini kopyalamadan size özel bir konuşma hazırlamak istiyorsanız, şu ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

Tanıştığınız İlk Andan İlham Alın

Merak etmeyin; insanlar genellikle romantik komedi filmlerindeki gibi birbirlerinin gözlerini ilk gördüklerinde sanki yıldırım çarpmışçasına aşık olmuyor! Dolayısıyla belki sizin tanışmanız da gayet sıradan olmuştur. Mesela sınıf arkadaşı olduğunuzda, ya da O sizin karşı dairenize taşındığında, restoranda kasa kuyruğunda beklerken, gerçekten de filmlerdeki gibi çarpışıp elindeki paketleri yere düşürdüğünde O'na yardım ederken veya çok sıradan bir durumdayken tanışmış olabilirsiniz. Şekli nasıl olursa olsun, o ânı düşündüğünüzde emin olun çok romantik bir duygu ile karşılaşırsınız. Evlilik teklifi ederken bu ânı anımsatmak sizce de çok özel olmaz mı?

Çift Olarak İkiniz İçin De Önemli Olan Bir Şeyden Bahsedin

O'nunla aynı ortak değerlere sahip olduğunuz, aynı duyarlılıkları hissettiğiniz, birlikte başarmayı düşündüğünüz idealleri düşünün. Örneğin Caretta Caretta'ların nesli tükenmesin diye birlikte çeşitli organizasyonlara mı katılıyorsunuz? Ya da birlikte hayvan barınaklarını mı ziyaret ediyorsunuz? Sizi birlikte aynı amaç için harekete geçiren şeyler neler? Tuttuğunuz takım mı yoksa? Evlilik teklifi ederken ilham alacağınız çok anlamlı sözler için bu ortak duyarlılık göstediğiniz alanlardan faydalabilirsiniz.

O'nunla Evlenmek İstediğinizi İlk Kez Ne Zaman Hissettiğinizi Düşünün

O'nunla evlenmek istediğinizi ilk kez ne zaman düşündünüz? O'nu ilk görünce mi, ilk kez elini tuttuğunuzda mı, küçük bir çocuğun başını okşarken gösterdiği şefkate tanık olunca mı? Ya da sizin için yaptığı ilk yemeği yediğinizde mi? Bu özel andan şahane bir cümle çıkararak evlilik teklifi sırasında kullanabilirsiniz.

O'nunla İlk Tanıştığınızdan Bu Yana Sizde Ne Gibi Olumlu Değişiklikler Olduğunu Düşünün

Eğer O'nunla tanıştıktan sonra aylar veya yıllar geçmişse, mutlaka hayatınızda değişiklikler olmuştur. Örneğin daha önce evliliğe inanmazken, O'nunla tanıştıktan sonra ailenin önemini anlamış olabilirsiniz. Ya da O'nunla tanıştıktan sonra abur cubur yemeği bırakarak sağlıklı beslenmeye başlamış olabilirsiniz. Veya O'nun sayesinde artık her yere bisiklet ile gidiyor olabilirsiniz. O'nun sayesinde hayatınıza giren olumlu değişimleri düşünerek evlilik teklifi konuşmanıza güzel bir giriş yapabilirsiniz.

Hazır sözlerden de ilham almak isterseniz, arşivimizde yer alan  evlenme teklifi sözlerine buradan göz gezdirebilirsiniz.

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img