Evlilik Tekliflerinde Yapılmaması Gereken Şeyler!

surpriz-evlilik-teklifi-32
Evlilik Tekliflerinde Yapılmaması Gereken Şeyler!
  • 24 Haziran 2017

Evlilik tekliflerini kabul ederken yapılmaması gereken şeyler nelerdir?

Özellikle kadınlar, sevdikleri erkeklerden gelecek olan evlilik tekliflerinin defalarca hayalini kurarlar ve heyecanla o günün gelmesini beklerler. Evlilik tekliflerine nasıl tepki vereceğini  kafasında yaşatan binlerce kadından biriyseniz, o an heyecandan yapacağınız hataları minimize etmeniz için sizlere bir rehber hazırladık. İşte evlilik tekliflerini kabul ederken yapılmaması gerekenler:

Yapmayın : “Ne zaman  evlilik teklifi edeceksin?” diye başının etini yemeyin!

Öncelikle eğer sevgilinizin size evlilik teklifi edeceğine dair bazı ipuçları yakaladıysanız, ya da bir arkadaşınız sürpriz evlilik teklifi planına dair ağzından bir şeyler kaçırdıysa, sabırsızlanıp bu konuyu gündeme getirerek olayın heyecanını kaçırmayın.

Yapmayın : Sürprizi bozmayın!

Nasıl bir organizasyon hazırlandığını sakın araştırmayın. Çünkü önceden öğrenerseniz,  gerçekten de o anın büyüsünü bozabilirsiniz. Eğer yakında sürpriz evlilik teklifi ile karşılaşacağınızı yanlışlıkla öğrendiyseniz bile öğrendiğinizi belli etmeyin, hatta unutun.

Yapmayın : Sözünü kesmeyin!

Türk dizilerinde kesin karşılaşmışsınızdır. Adam kadına çok önemli bir şey söylemek istiyordur. Ama kadın o kadar çok konuşur ki, adam bir türlü söyleyeceğini söyleyemez ve hatta en sonunda söylemekten vazgeçer! Evlilik teklifleri zaten doğası gereği heyecanlı olaylardır. Dolayısıyla O susana kadar bırakın konuşsun. Eğer sözünü keserseniz, sizin için hazırladığı tatlı sözlerin çoğunu unutabilir ve siz de bu yüzden çok şeyi kaçırabilrsiniz!

Yapmayın : Ailenize söylemeden önce sosyal medyada fotoğraf paylaşmayın!

Artık “Yerin değil, sosyal medyanın kulağı var !“ sözü geçerli unutmayın! Olayın heyecanıyla Facebook'da paylaştığınız fotoğrafları aileniz başkalarının beğenilerinden görürse kalpleri kırılır. O yüzden teklifi kabul ettikten sonraki günlerde vakit geçirmeden ailenize ve yakın arkadaşlarınıza durumu açıklamaya çalışın. Ve açıklamadan önce siz siz olun sosyal medyada fotoğraf paylaşmayın!

Yapmayın : “Evet” dedikten sonra hemen telefonunuza sarılmayın!

Evlilik tekliflerine “evet” dedikten sonra hemen telefonlarına sarılanlardan ve ailelerine, yakınlarına durumu anlatmaya çalışırken o güzel anın tadını çıkaramayanlardan olmayın! Kendinizi romantizme bırakın, geleceğe dair hayaller kurun. Organizasyon bitene kadar cep telefonlarınız cebinizde kalsın.

Yapmayın : Yüzüğe ya da hazırladığı sürpriz organizasyona ne kadar harcadığını sormayın!

Evet O'nunla bir aile kurduğunuzda elbette bütün maddi konuları birlikte ele alacaksınız. Ama daha sonra, şimdi hiç sırası değil! Evlilik teklifi sonrasında sakın “Ne gerek vardı bunca masrafa, yüzük de kimbilir kaç paradır!” şeklinde ortamın büyüsünü bozacak maddi konulara girmeyin.

“Yapılmayacak şeyleri anladım. İyi de “Evlilik teklifleri sırasında nasıl davranmak gerekir, neler yapılmalı?” diyorsanız, panik yok! Bir sonraki yazımızda bu sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img